Για τους 5 διωκόμενους φοιτήτες

Οι κοινωνικοί αγώνες, δεν καταστέλλονται.

 Τα ξημερώματα της Πέμπτης 12/11, την ημέρα της Γενικής Απεργίας, οι αστυνομικές δυνάμεις συνοδεία εισαγγελέων εισέβαλαν στα σπίτια 5 φοιτητών που διαμένουν στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Οι φοιτητές, κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους στο Μιλάνο της Ιταλίας, συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς, με σημείο αιχμής την εναντίωση στη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Expo 2015, υπερασπιζόμενοι τα ταξικά τους συμφέροντα. Το χρονικό του διακρατικού παροξυσμού καταστολής, ξεκινά να εκτυλίσσεται στις 2 Μαΐου 2015, με τη βίαιη προσαγωγή των 5 φοιτητών από τις Ιταλικές αρχές σε καφετέρια του Μιλάνο, στα πλαίσια μαζικών προσαγωγών.

Η συνέχεια δόθηκε πριν από μερικές μέρες καθώς οι ελληνικές αρχές κατά την εισβολή τους, προχώρησαν στην σύλληψη των 5 φοιτητών, υπό την αιτία ότι εκκρεμεί γι’ αυτούς Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης το οποίο και εξέδωσε η εισαγγελική αρχή του Μιλάνου. Το εν λόγω ένταλμα προστάζει την έκδοσή τους στην Ιταλία, με πρόφαση το γεγονός ότι κατά κάποιον τρόπο «εθεάθησαν» να συμμετέχουν σε επεισόδια κατά τη διαδήλωση της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η αλληλεγγύη του κόσμου που βρέθηκε έξω από το Εφετείο την επομένη της σύλληψης, κατάφερε να αποτρέψει την προφυλάκισή τους από το ελληνικό Κράτος. Όμως εκκρεμεί αν θα εκδοθούν οι 5 φοιτητές στην Ιταλία, όπου δεν υπάρχει κατώτατο χρονικό όριο προφυλάκισης μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, αλλά και όπου παραπτώματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, θεωρούνται κακουργήματα με βάσει την εκεί νομοθεσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει δεδικασμένο σε ανάλογη περίπτωση, από τις απαρχές της θέσπισης του Ευρωπαϊκoύ Εντάλματος Σύλληψης, όπου να ζητείται η έκδοση πολιτών από ένα κράτος της ΕΕ σε ένα άλλο, για λόγους που αφορούν την κοινωνική τους δράση.

Η δίωξη συμφοιτητή μας, μέλους του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, αλλά και των υπόλοιπων τεσσάρων φοιτητών δεν μπορεί, παρά να μας βρει σε θέση άμυνας. Αμυνόμαστε ενάντια στην στοχοποίηση συναγωνιστών, ενάντια στην καταστολή των αγώνων, ενάντια στην ποινικοποίηση της συλλογικής δράσης. Απέναντι τόσο στην διακρατική καταστολή, όσο και στην αστική δικαιοσύνη, προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη στους πέντε συμφοιτητές και συναγωνιστές μας. Καλούμε τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους και τα Σωματεία να στηρίξουν τους διωκόμενους, με ψηφίσματα αλληλεγγύης. Καλούμε τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του ΤΕΙ, και τις συλλογικότητες και οργανώσεις του αντικαπιταλιστικού κινήματος να σταθούν στο πλευρό των εκζητούμενων κοινωνικών αγωνιστών.

-Τρίτη 24/11 στις 18:00, σε συγκέντρωση στην Ιταλική πρεσβεία.

-Σάββατο 28/11 στις 12.00, σε πορεία στο Μοναστηράκι, στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo.

Καμία έκδοση των συμφοιτητών μας.

Καμία δίωξη των συναγωνιστών μας.

11064342_656886644440463_311843670_o