Έξω από τις σχολές τα αφεντικά! Δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια για όλους/ες!

Από την Τρίτη 6/3 μέχρι και την Πέμπτη 8/3 η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διοργανώνει στη σχολή μας μια τριήμερη σειρά σεμιναρίων που εισηγούνται ιδιωτικές εταιρείες αλλά και ο ίδιος ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Για όποιον/α δε γνωρίζει ο ΣΕΒ είναι ο οργανισμός που ερευνά και σχεδιάζει την ανάπτυξη του ελληνικού Κεφαλαίου, την περαιτέρω κερδοφορία των ελληνικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών αλλά και την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν συνολικά ώστε να επιτευχθούν τα παραπάνω.

Μεταξύ άλλων, από τις πιο περίφημες αποφάσεις και προτάσεις του ΣΕΒ ήταν και είναι: η εξαφάνιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι όλο και μικρότερες εισφορές των αφεντικών για την ασφάλιση των εργαζομένων, η κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, η μείωση του βασικού μισθού αλλά και η δημιουργία χρονολογικών ορίων για την πληρωμή των νέων εργαζομένων, η συστράτευση με τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς (Ε.Ε., Τρόικα, Δ.Ν.Τ.) με σκοπό την πλήρη εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής που εξυπηρετεί τις ανάγκες του Κεφαλαίου, μέχρι και η προτροπή του υπέρ της ψήφισης του «ΝΑΙ» κατά το δημοψήφισμα του 2015.

Δεν είναι όμως τυχαία η συγκυρία που διοργανώνεται αυτή η εκδήλωση. Μόλις λίγους μήνες μετά την ψήφιση του νόμου Γαβρόγλου, όπου βασική επιδίωξη του είναι η δυνατότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων να παίζουν ρόλο στα εκπαιδευτικά ιδρύματα τόσο σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο όσο και σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό, η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει τη νομιμοποίησή του μέσα στις ίδιες τις σχολές που πλήττονται. Άλλωστε είναι γνωστές οι θέσεις της ΔΑΠ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που βασικό σκοπό έχουν την ενδυνάμωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και στην άμεση και οργανική σύνδεση τους με το Κεφάλαιο και τις ανάγκες του.

Πλάτες στα αφεντικά εμείς δεν θα κάνουμε!

Ως νυν ή μελλοντικοί/ες εργαζόμενοι/ες γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι αντιλήψεις της ΔΑΠ βασίζονται στην παραδοχή του καριερισμού και του ατομικού δρόμου αντί του συλλογικού, δεν έχουν τίποτα απολύτως να μας προσφέρουν. Πόσο μάλλον όταν μας παρουσιάζουν τους βασικούς υπαίτιους για την οικονομική εξαθλίωση και την ανεργία ως ειδικούς που οφείλουμε να ακούσουμε και να λάβουμε υπόψη αν θέλουμε να δουλεύουμε για 450 ευρώ βασικό μισθό, χωρίς εργασιακά ή συνδικαλιστικά δικαιώματα, με εντατικούς ρυθμούς και εξοντωτικά ωράρια. Είναι φανερό πως οι αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να διατηρήσουν τα προνόμια τους, τον πλούτο τους και να συντηρήσουν την κοινωνική ανισότητα. Αυτό επιχειρούν να το πετύχουν προσπαθώντας να νομιμοποιήσουν στον κόσμο της Εργασίας τα αντεργατικά μέτρα και τις αντικοινωνικές πολιτικές τους, είτε εντός των σχολών και των αμφιθεάτρων προωθώντας τις προσταγές των αφεντικών, είτε μέσα στους εργασιακούς χώρους με την ξεκάθαρη φιλεργοδοτική και αντισυναδελφική τους στάση.

Είναι χρέος του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά να εναντιωθεί στις προσπάθειες των αντιδραστικών και των αφεντικών. Συσπειρωμένοι/ες γύρω από τις ανάγκες μας για δωρεάν σπουδές, για εργασία στο ύψος των αναγκών μας με δικαιώματα και ελευθερίες όπως και για ελεύθερη πρόσβαση στις κοινωνικές παροχές (σίτιση, στέγαση, μετακινήσεις), οφείλουμε να παλέψουμε συλλογικά για ένα μέλλον χωρίς ανεργία και φτώχεια.

Δε χρειαζόμαστε ούτε τη ΔΑΠ στη σχολή μας, ούτε τους ρουφιάνους και τους απεργοσπάστες στις δουλειές μας, αλλά κυρίως: δε χρειαζόμαστε αφεντικά των ζωών μας. Αυτό που χρειάζεται ο φοιτητικός μας σύλλογος είναι να συνδεθεί με τα εργατικά σωματεία του κλάδου προκειμένου να οργανώσουμε από κοινού την ταξική μας αντεπίθεση απέναντι σε Κεφάλαιο και Κράτος και στις αντιδραστικές δυνάμεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους. Μας προτείνουν τον ανταγωνισμό, να απαντήσουμε με την αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων!

Να ξανακερδίσουμε όλα όσα μας άρπαξαν!

-Καμία συμμετοχή στην αντεργατική εκδήλωση ΔΑΠ-ΣΕΒ-εταιρειών και λοιπών αφεντικών.

-Συλλογική ταξική οργάνωση σε κάθε σχολή και χώρο δουλειάς.

-Αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη ασφάλιση και σταθερή δουλειά για όλους/ες.

-Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα εργασιακά δικαιώματα.